2010-08-03 16:23:24• hírek • Szatmar.ro

Jövőre ötven alá akar menni


Nagy Attilára történelmi tette után a jól megérdemelt pihenés vár.

Nagy Attila számára valószínűleg örökké emlékezetes marad a 2010-es év júliusának vége. A 22 esztendős szatmárnémeti atléta ugyanis ekkor teljesíthette egyik nagy álmát: 400 méteres gátfutás számában részt vehetett a Barcelonában megrendezett 20. felnőtt atlétikai Európa-bajnokságon. Tette ezt ráadásul úgy, hogy előtte soha egyetlen szatmárinak nem sikerült ez a bravúr.

Ha már ott volt Barcelonában, a Sportklub és a Kolozsvári CSM kettős igazolású versenyzője nem érte be kevéssel: az előfutamban majd fél másodperccel megjavította egyéni legjobbját (50.31 másodpercet futott, míg korábbi legjobbja 50.79 volt), amivel be is jutott az elődöntőbe.

„Az előfutam nagyon jól sikerült, de az elődöntőben már nem bírtam az iramot, hamar elfáradtam, még nem vagyok hozzászokva, hogy két nap egymás után ilyen fontos versenyen fussak. Mindenesetre a célt elértem, s a szövetség vezetői is elégedettek voltak, ők az Eb előtt azt mondták, hogy mindenki legalább azt érje el, amit itthon teljesített. Ilyen stadionban, ennyi közönség előtt még nem futottam, de engemet az előfutamban feldobott ez a hangulat, az elődöntőben viszont már volt egy kis lámpaláz. Az Olimpiai Stadion futópályája is kiváló minőségű volt, ilyen nálunk Romániában nem létezik. Ez egy gyors borítás, és meg is látszott az eredményeken", nyilatkozta a fiatal sportoló.


Nagy Attila megdöntötte egyéni legjobbját Barcelonában
Nagy Attila megdöntötte egyéni legjobbját Barcelonában


A kontinensviadallal mellesleg véget is ért Nagy szabadtéri idénye, ám nem akármilyen hónapokat tudhat maga mögött, hisz az országos bajnokságon sem ifjúsági, sem a felnőtt mezőnyben nem talált legyőzőre. A román válogatott tagjaként részt vett az U23-as kaunasi Európa-bajnokságon, a budapesti felnőtt Európa-kupán, zárásként pedig a felnőtt Eb.-n. Most jöhet a pihenés.

„Már a tavaly is úgy kezdtünk el dolgozni, hogy az Eb-re való kijutást tűztük ki célul, ami sikerült, így eddig ez volt pályafutásom legjobb idénye. Hogy jövőre mi lesz, majd meglátjuk", mondta, majd elárulta, nagy céljai vannak 2011-ben: ötven másodperc alá vinné legjobb idejét.

Fülöp György szerint pedig ez nem is lehetetlen. Már pedig nála jobban senki nem ismeri Nagy Attilát, hisz már hét éve dolgoznak együtt. A fiatal sportoló számára pedig az Eb. új horizontokat nyithat: „Beszéltem Gyöngyössy Zsolt szövetségi edzővel, aki elmondta, hogy három szponzori lehetőség is van Attila számára, és a hét végén Bukarestben meg is beszélem vele a részleteket. Ez sokkal jobb felkészülési körülményeket jelentene, hiszen több lehetne az edzőtábor és jó minőségű pályákon gyakorolhatna, mint például Sepsiszentgyörgyön, Brassóban, Bukarestben, Kolozsváron", mondta a mester.


Fülöp György, a mester
Fülöp György, a mester


Aki ki is adta az egyértelmű parancsot tanítványának a következő hetekre: „Szeptember közepéig most pihenni fog, a futópálya közelébe sem engedem, menjen nyaralni, úszni. Utána jöhet a felkészülés!"

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: